През 1957 г.  компанията, която Енцо Ферари и съпругата му

...
През 1957 г.  компанията, която Енцо Ферари и съпругата му
Коментари Харесай

От утре по екраните тръгва Ферари - раждането на една династия

През 1957 г.  компанията, която Енцо Ферари и брачната половинка му построяват към този момент 10 години, е застрашена от банкрут. За една година са продадени единствено 94 автомобила от марката и някогашният водач е заставен да търси финансова поддръжка от ФИАТ. Той взема решение да заложи всичките си козове на емблематичното съревнование " 1000 благи ". Битката с " Мазерати " е извоювана, само че новопривлеченият пилот  Алфонсо де Портаго (Габриел Леоне) катастрофира малко преди края на конкуренцията и останките от болида му опустошават фенове край трасето. Жертвите са 9, най-вече деца, и това е един от най-тежките произшествия, свързани с " Ферари ".
Едноименният филм на режисьора Манфред Ман потегля по нашите екрани на следващия ден - единствено три седмици след премиерата му в Италия, където " Черните кончета " са национално благосъстояние и горделивост за цялата нация. Това е един от най-очакваните филми за годината и може би най-важният в кариерата на американеца Ман, който от десетилетия мечтаел да пресъздаде историята на " Ферари ".
Адам Драйвър е в ролята на Енцо Ферари и Пенелопе Круз като брачната половинка му Лаура.
Цялата история е учредена на биографичния разказ от 1991 година " Енцо Ферари: Човекът и машината " на американския публицист Брок Йейтс и се концентрира върху именитото автомобилно съревнование " Миле Миля " през 1957 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР